Fondurile de pensii Pilon II cumpără acțiuni la Hidroelectrica, BRD, Banca Transilvania și DIGI

Fondurile de pensii Pilon II cumpără acțiuni la Hidroelectrica, BRD, Banca Transilvania și DIGI
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 dec 2023

Fondurile de pensii private Pilon II au suplimentat, în cursul lunii octombrie, deținerile de acțiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori București, reiese din datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În cazul BCR Pensii, administratorul a decis să suplimenteze deținerea la Hidroelectrica cu 370.114 acțiuni, iar BRD Pensii și-a sporit cota cu 300.000 de titluri. La un preț mediu de aproape 120 lei, achizițiile celor două fonduri însumează circa 80 milioane de lei.

Fondurile AZT Viitorul Tău, Metropolitan și Vital au cumpărat aproximativ 3,8 milioane de acțiuni emise de BRD Societe Generale.

Tranzacție de 1 milion de euro cu un sfert din acțiunile Bonas Import Export CITEȘTE ȘI Tranzacție de 1 milion de euro cu un sfert din acțiunile Bonas Import Export

În schimb, fondurile gestionate de Generali Pensii și NN Pensii au cumpărat aproape 1,4 milioane de acțiuni DIGI. La un preț mediu de 36 lei, NN a plătit aproape 32 milioane de lei pentru 874.058 acțiuni.

Titlurile Romgaz au atras atenția Aripi (Generali Pensii), AZT Viitorul Tău, Metropolitan Life Pensii și Vital (Aegon Pensii), care au cumpărat circa 1,45 milioane de acțiuni în valoare de 66 milioane de lei, sumă calculată la un preț mediu de tranzacționare de 45 de lei.

Profit Financial.forum - Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental: Să ai mai mulți investitori de retail decât acum este Sfântul Graal pentru bursa noastră. Oamenii să conștientizeze că trebuie să aibă și componenta de investiții CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum - Ovidiu Dumitrescu, Deputy CEO Investimental: Să ai mai mulți investitori de retail decât acum este Sfântul Graal pentru bursa noastră. Oamenii să conștientizeze că trebuie să aibă și componenta de investiții

Fondurile au mai mizat și pe acțiuni emise de Banca Transilvania, cea mai mare instituție de credit din România. Astfel, aproape 1,5 milioane de acțiuni cu simbolul TLV au intrat în portofoliul fondului Aripi, AZT Viitorul Tău a cumpărat aproximativ 800.000 de titluri ale băncii, iar fondul Vital și-a suplimentat deținerea cu 313.316 acțiuni TLV. În total, fondurile au cumpărat acțiuni TLV de 57 milioane de lei.

Fondurile și-au sporit deținerile și la Fondul Proprietatea, MedLife, Transport Trade Services, One United (3 mil. lei) și OMV Petrom.

Ultimul raport ASF privind pensii private obligatorii Pilon II este disponibil AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri de pensii
actiuni
detineri