FOTO Acțiunile Amazon scad cu 5% după ce Trump și-a reluat atacurile la adresa retailerului

FOTO Acțiunile Amazon scad cu 5% după ce Trump și-a reluat atacurile la adresa retailerului
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 apr 2018

Acțiunile Amazon se depreciau cu aproape 5% în debutul tranzacțiilor de luni, după ce președintele SUA, Donald Trump, și-a reluat atacurile la adresa retailerului condus de Jeff Bezos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trump a acuzat din nou compania că profită de pe urma contractului cu Poșta națională a SUA și că falimentează rivalii mai mici.

“Numai proștii, sau și mai rău, spun că Poșta noastră care pierde bani face bani cu Amazon. (Poșta) PIERDE O AVERE și acest lucru se va schimba. De asemenea, retailerii care plătesc toate taxele își închid magazinele peste tot în țară”, a scris Trump pe Twitter.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB

Acțiunile Amazon se depreciau cu 4,90% la aproximativ o oră de la deschiderea tranzacțiilor bursiere de astăzi.

Președintele american nu a menționat nicio acțiune concretă cu privire la relațiile contractuale dintre Amazon și Poșta SUA. Trump a acuzat retailerul în mai multe rânduri în ultima săptămână că nu își plătește toate taxele și că ar folosi operatorul poștal național ca pe un curier personal, fără să aducă dovezi în sprijinul acuzațiilor.

Trump a mai acuzat Washington Post, publicație deținută de directorul general și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, că face lobby pentru Amazon.

Investitorii au reacționat de fiecare dată, punând presiune la vânzare pe acțiunile Amazon. Capitalizarea companiei s-a redus cu aproape 8% (peste 55 miliarde dolari) în ultimele cinci zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
actiuni
donald trump
acuzatii
jeff bezos