FOTO Trump revine cu un nou atac la adresa Amazon. Acțiunile retailerului reiau scăderea

FOTO Trump revine cu un nou atac la adresa Amazon. Acțiunile retailerului reiau scăderea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2018

Donald Trump și-a reluat, joi, atacul la adresa gigantului din comerțul online Amazon, acuzând retailerul că nu-și plătește taxele și că folosește operatorul poștal din SUA ca pe un curier personal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Mi-am exprimat îngrijorările cu privire la Amazon cu mult timp înainte de alegeri. Spre deosebire de alții, ei plătesc taxe mici sau zero guvernelor de state și locale, folosesc sistemul nostru poștal ca pe curierul lor personal și aduc la faliment multe mii de retaileri”, a scris președintele american pe contul oficial de Twitter, citat de MarketWatch.

Acțiunile Amazon, care s-au depreciat miercuri cu 4,4%, după ce Trump a indicat că ar putea schimba regimul fiscal de care beneficiază compania, au inversat creșterea de până la 1,6% înregistrată în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei și au trecut pe scădere.

Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor CITEȘTE ȘI Isărescu despre presiunile de creștere a dobânzii: Suntem între ciocan și nicovală. Dacă politica fiscală nu o ajută pe cea monetară, BNR n-are altă soluție decât să majoreze și mai mult ratele dobânzilor

Cu câteva minute înaintea deschiderii ședinței de tranzacționare, acțiunile Amazon se depreciau cu 1,45%.

Președintele SUA nu a oferit nici de această dată dovezi în sprijinul afirmațiilor sale. Trump a criticat în repetate rânduri atât Amazon, cât și publicația Wahington Post, deținută de șeful retailerului, Jeff Bezos.

Potrivit Axios, care citează o sursă care a vorbit cu Trump, președintele american “se întreabă cu voce tare dacă e posibil să folosească legislația antitrust sau din domeniul competiției împotriva Amazon”.

“Toată povestea cu Poșta este doar percepția lui. I s-a explicat la mai multe întâlniri că este o percepție inexactă și că operatorul poștal încasează o tonă de bani de la Amazon”, a spus o altă sursă citată de portalul de știri american.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
amazon
actiuni
acuzatii