Francezul Robert Ophele, candidat pentru a superviza băncile din zona euro

Francezul Robert Ophele, candidat pentru a superviza băncile din zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2018

Președintele Autorității de reglementare a piețelor financiare din Franța (AMF), Robert Ophele, a confirmat marți, pentru AFP, că și-a depus candidatura la președinția organismului din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE) care se ocupă de supervizarea băncilor din zona euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din 2014, Mecanismului Unic de Supraveghere, înființat sub tutela BCE, este prezidat tot de un francez, Daniele Nouy, al cărei mandat expiră la 1 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro CITEȘTE ȘI Vienna Insurance Group a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde euro

Robert Ophele este în fruntea organismului de supervizare a pieței financiare franceze începând din luna iulie 2017. Născut în anul 1956, absolvent al universității ESSEC cu specializarea în finanțe, Robert Ophele și-a început în 1981 activitatea profesională la Banca Centrală a Franței, unde a petrecut întreaga sa carieră, cu excepția unei scurte perioade petrecute la Federal Reserve din New York, între 1990 și 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
robert ophele
zona euro