Franța ar putea vinde acțiuni la companii ca Renault și Orange, pentru a finanța un fond de investiții de 10 miliarde euro

Franța ar putea vinde acțiuni la companii ca Renault și Orange, pentru a finanța un fond de investiții de 10 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2017

Guvernul francez ar putea vinde în următoarele luni participații la companii mari, precum Renault, Orange și Electricite de France, pentru a finanța un fond de 10 miliarde de euro destinat investițiilor în inovații, promis în campania electorală de președintele Emmanuel Macron, a declarat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire, relatează Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția Participațiilor Statului, aflată sub autoritatea lui Le Maire, administrează active de 90 de miliarde de euro, între care se află și participațiile deținute de guvern la Renault, Orange și Electricite de France, scrie News.ro.

Le Maire nu a nominalizat nicio companie din care s-ar putea retrage statul, afirmând că va lua decizia în următoarele luni.

”Banii contribuabililor sunt mai bine investiți în finanțarea inovației decât în veniturile câtorva companii publice”, a afirmat Le Maire la o întâlnire pe tema atractivității economiei franceze.

Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie CITEȘTE ȘI Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie

Le Maire are problema delicată de echilibrare a finanțelor țării. Date publicată săptămâna trecută arată un deficit bugetar peste așteptări, care înseamnă că Franța va rata în acest an obiectivele asumate în fața Uniunii Europene. Pentru a echilibra bugetul, guvernul va reduce cheltuielile în acest an și pe parcursul mandatului de cinci ani al președintelui Macron.

Ministrul de Finanțe a explicat că investițiile în inovație sunt scumpe și nu generează profituri rapide. Transferarea investițiilor publice de la marile companii inovații, mai riscante, ar ajuta însă Franța să fie competitivă în raport cu alte economii mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
orange
guvernul francez