Franța cere 1,1 miliarde de euro băncii elvețiene UBS, acuzată de implicare în fraude fiscale

Franța cere 1,1 miliarde de euro băncii elvețiene UBS, acuzată de implicare în fraude fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2017

Parchetul național financiar din Franța solicită 1,1 miliarde de euro băncii elvețiene UBS, acuzată că a propus în mod ilegal unor francezi cu averi mari să își deschidă conturi în Elveția pentru a evita plata impozitelor în Franța, relatează publicația Journal du Dimanche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația menționează că valoarea de 1,1 miliarde euro este exact valoarea cauțiunii deja plătite de către banca elvețiană, scrie News.ro.

Banca elvețiană nu este de acord cu suma solicitată.

"O astfel de sumă este de neconceput vis-à-vis de acționarii noștri, dar și vis-à-vis de sistemele de justiție din alte state cu care noi am negociat. Nu este deloc prețul pieței. Ceea ce ni s-a propus nu este rezonabil", a declarat directorul juridic al UBS, Markus Diethelm, pentru Journal du Dimanche.

Companiile se trag la bursă una pe alta. Președintele de la MedLife spune că a fost contactat de șefii unor firme care vor să se listeze CITEȘTE ȘI Companiile se trag la bursă una pe alta. Președintele de la MedLife spune că a fost contactat de șefii unor firme care vor să se listeze

UBS și filiala sa din Franța sunt acuzate de justiția franceză, care a deschis un dosar în acest sens, pentru că au propus între 2004 și 2011 unor potențiali clienți francezi, cu averi importante, să își deschidă conturi în Elveția, pentru a scăpa de plata taxelor în Franța.

Procurorii francezi susțin că aproape 10 miliarde de euro au scăpat de înregistrarea la Fiscul francez în acest fel.

În 2014, justiția franceză a fixat o cauțiune de 1,1 miliarde euro băncii UBS, în așteptarea procesului.

Cei doi judecători de instrucție din Franța care se ocupă de dosar vor anunța decizia la începutul săptămânii următoare, potrivit publicației franceze.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, în ianuarie, plângerea depusă de UBS contra cauțiunii-record de 1,1 miliarde euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs