Disney va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentului referitor la salariul minim

Disney va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentului referitor la salariul minim
scris 20 mar 2017

Grupul Disney a acceptat în urma unei înțelegeri cu Departamentul Muncii din Statele Unite să plătească despăgubiri de 3,8 milioane de dolari angajaților săi din Florida, deoarece a încălcat regulamentul referitor la salariul minim garantat de statul american, informează The Hollywood Reporter.

Această agenție federală americană a anunțat, vineri, că despăgubirile vor fi plătite unui număr de peste 16.000 de angajați ai Disney Vacation Club Management Corp și Walt Disney Parks and Resorts din statul Florida, scrie News.ro.

Divizia pentru Salarii și ore de muncă din cadrul departamentului afirmă că grupul Disney a dedus ilegal cheltuielile pentru uniforme, iar din acest motiv salariile orare ale unora dintre angajați au scăzut sub pragul salariului minim garantat de statul american. De asemenea, înregistrările privind orele lucrate și plățile pentru salariați nu au fost întocmite în mod corespunzător.

Aceeași divizie mai spune că grupul Disney nu și-a plătit angajații pentru activități pe care aceștia le-au efectuat înainte de ora începerii programului de muncă și după încheierea orelor de muncă.

VIDEO Donald Trump preferă să angajeze români și haitieni ca muncitori sezonieri la hotelul Mar-a-Lago din Palm Beach. Cum arată luxosul complex CITEȘTE ȘI VIDEO Donald Trump preferă să angajeze români și haitieni ca muncitori sezonieri la hotelul Mar-a-Lago din Palm Beach. Cum arată luxosul complex

Agenția americană a apreciat totuși faptul că reprezentanții grupului Disney au cooperat pe parcursul acestei anchete.

Grupul Disney nu a dorit să facă deocamdată nicio declarație oficială pe această temă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
disney