Franța înăsprește limitele privind expunerea băncilor la companiile cu datorii mari

Franța înăsprește limitele privind expunerea băncilor la companiile cu datorii mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2023

Consiliul de stabilitate financiară al Franței a anunțat că va înăspri curând limitele privind expunerea băncilor la companiile franceze cu datorii mari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul, care este condus de Ministerul de Finanțe și îl include pe guvernatorul Băncii Centrale a Franței, și-a exprimat într-un comunicat îngrijorarea referitoare la riscurile provocata de rapida creștere a dobânzilor asupra companiile cu datorii mari, scrie Agerpres.

BCE pune presiune pe băncile din zona euro care au rămas în Rusia să plece CITEȘTE ȘI BCE pune presiune pe băncile din zona euro care au rămas în Rusia să plece

Ca rezultat, Consiliul a confirmat intenția de a cere celor patru bănci de importanță sistemică din Franța - BNP Paribas SA, Societe Generale SA, Credit Agricole SA și BPCE - să pună deoparte capital echivalent cu 3% din expunerea lor la companiile franceze cu datorii care depășesc 5% din capitalul lor social.

O companie este considerată cu datorii mari când raportul datorie / EBITDA depășește 6 sau este negativ, a precizat Consiliul de stabilitate financiară al Franței.

Decizia Consiliului va intra în vigoare la începutul lunii august, au precizat autoritățile franceze. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
banci
datorii