Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022

Romcarbon pune la păstrare profitul net de anul trecut. Acordă, însă, dividende în contul anului 2022
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 apr 2024

Compania Romcarbon, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, distribuie un dividend cu randament de aproape 3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la  Romcarbon Buzău (ROCE) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru repartizarea profitului net de 3,31 milioane lei obținut anul trecut. Din acesta, aproximativ 165.000 de lei vor merge la rezerva legală și 3,15 milioane lei vor intra la capitolul „alte rezerve”.

Totuși, compania cu acționar majoritar din Taiwan vizează repartizări de cash. Astfel, din contul câștigului net realizat în 2022, compania va distribui - sub condiția acordului băncilor creditoare - suma de 42,64 milioane lei sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plății 30 august, este de 0,0050 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,1770 lei/acțiune, dividendul oferă acționarilor un randament de 2,60%.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor au fost aprobate, pentru exercițiul financiar 2024-2025, credite bancare cu o valoare de 14,16 milioane euro și 550.000 de lei precum și garanții acordate subsidiarei Livingjumbo industry pentru creditele contractate de la UniCredit bank (2,45 milioane euro) și Eximbank România (2,00 milioane euro). Garanții sunt acordate și pentru compania Energo Install pentru facilitatea de credit în valoare de 2,00 milioane lei contractată de la Eximbank România.

Acționarii mai au mai aprobat prelungirea cu o perioadă de 12 luni a valabilității liniiilor de credit contractate cu Exim Banca românească în sumă de 2,55 milioane euro și Unicredit Bank, în sumă de 8,00 milioane euro, cu menținerea garanțiilor aferente.

De asemenea, Romcarbon va contracta un credit multicurrency în valoare de 7,40 milioane euro pentru finanțarea programului de investiții pentru anul 2024, pe o perioadă de 60 de luni, dar și un credit-punte pentru proiectul cu fonduri europene din programul PNRR având o valoare de 5,04 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa
unicredit
eximbank
dividende