Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%

Transelectrica distribuie un dividend cu randament mai mic de 1%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 apr 2024

Transportatorul național de energie electrică repartizează sub formă de dividende mai puțin de 10% din profitul net obținut în anul 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transelectrica (TEL) a aprobat propunerea Directoratului privind repartizarea profitului contabil de 213,63 milioane lei realizat anul trecut.

Alumil – distribuție aproape integrală dub formă de dividende a profitului net CITEȘTE ȘI Alumil – distribuție aproape integrală dub formă de dividende a profitului net

Astfel, suma de 125,63 milioane lei va merge la capitolul alte rezerve reprezentând facilități fiscale – scutirea de plată a impozitului pe profitul reinvestit și suma de 87,97 milioane lei este la alte repartizări prevazute de lege - venituri realizate în anul 2023 din alocarea capacității de interconexiune.

Din punctul de vedere al disponibilităților de cash, compania are conturi și depozite la termene mai mici de 90 de zile de 519,28 milioane lei, însă din care 436,66 milioane lei reprezintă numerarul restricționat, sume aflate în tranzit la Transelectrica.

DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România CITEȘTE ȘI DECIZIE Câți bani pleacă în Austria din profitul Raiffeisen Bank România

Compania va distribui dividende în valoare de 20,52 milioane lei, ceea ce echivalează cu o rată de distribuție mai mică de 10%. Din această sumă, 12,04 milioane lei ar urma să plece către bugetul de stat în contul participației de 58,69% din titluri pe care statul român o are prin Secretariatul General al Guvernului.

Dividendul brut cu dată a plății de 27 iunie este de 0,2800 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 29,50 lei/acțiune, al titlurilor Transelectrica, acesta oferă acționarilor un randament de 0,87%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
dividende