Franța nu vrea ca Barroso, fostul președinte al CE, să lucreze pentru Goldman Sachs

Franța nu vrea ca Barroso, fostul președinte al CE, să lucreze pentru Goldman Sachs
scris 13 iul 2016

Guvernul francez îi cere fostului președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso să renunțe la funcția pe care a primit-o la banca de investiții Goldman Sachs, catalogând mutarea drept “scandaloasă”, informează Reuters.

"Este o greșeală din partea domnului Barroso și cel mai grav deserviciu pe care un fost președinte al Comisiei îl poate face proiectului european într-un moment istoric când are nevoie de sprijin și întărire", a afirmat ministrul francez pentru Afaceri Europene Harlem Desir.

Harlem Desir a adăugat că regulile legate de activitatea profesională ulterioară pentru oficialii europeni trebuie însăprite. Marți, și ombudsmanul european Emily O'Reilly a cerut reguli de etică mai dure pentru ex-comisarii europeni.

Temerile legate de ieșirea Marii Britanii din UE creează poziții noi în marile companii: se caută manageri de Brexit CITEȘTE ȘI Temerile legate de ieșirea Marii Britanii din UE creează poziții noi în marile companii: se caută manageri de Brexit

Fostul președinte al Comisiei Europene a fost numit în funcția de președinte non-executiv al Goldman Sachs International din Londra, cea mai mare subsidiară a băncii americane, unde va avea și rol de consultant. Decizia a fost luată în condițiile în care britanicii au ales să părăsească Uniunea Europeană, având în vedere experiența anterioară a lui Barroso.

Prinicipala sa atribuție va fi să ofere consultanță legată de riscurile provocate de alegerea britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană și de provocările mediului economic actual. Goldman Sachs International, divizia pentru afaceri internaționale care va fi prezidată de Barroso, are circa 6.000 de angajați, din care aproape 1.000 lucrează în afara Marii Britanii. 

Barroso a fost președintele Comsiei Europene în perioada 2010-2014, care a inclus criza financiară. Înainte de a ocupa funcția de președinte al CE, Barroso a fost premierul Portugaliei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
goldman sachs
ce
comisia europeana
franta