George Soros, cel care "a spart Banca Angliei", rămâne cel mai bogat manager al unui fond speculativ, fiind cu peste 7 miliarde dolari mai bogat decât locul 2

George Soros, cel care "a spart Banca Angliei", rămâne cel mai bogat manager al unui fond speculativ, fiind cu peste 7 miliarde dolari mai bogat decât locul 2
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2017

Renumitul investitor George Soros este cel mai bogat manager de fond speculativ din  lume, cu o avere netă estimată la 25,2 miliarde de dolari, nivel ușor peste cel de anul trecut, potrivit topul Forbes al miliardarilor din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

James Simons, fondatorul Renaissance Technologies și Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, ocupă următoarele două poziții în clasament, cu averi de 18 miliarde de dolari, respectiv 16,8 miliarde de dolari.

Soros a angajat-o recent pe Dawn Fitzpatrick, una dintre cele mai proeminente figuri feminine de pe Wall Street, în funcția de director de investiții la Soros Fund Management, care administrează active de 30 de miliarde de dolari.

Soros, cunoscut și drept cel care "a spart Banca Angliei", a devenit celebru în 1992, când a făcut un profit uriaș pariind împotriva lirei sterline, care s-a prăbușit și a fost retrasă din mecanismul european al ratelor de schimb.

OTP Bank este interesată să cumpere Bancpost CITEȘTE ȘI OTP Bank este interesată să cumpere Bancpost

Pentru o vreme, faimosul miliardar a lăsat adminstrarea investițiilor pe mâna subordonaților, însă, anul trecut, a reînceput să implice în deciziile zilnice.

În ianuarie, surse apropiate situației au afirmat că Soros a pierdut aproape 1 miliard de dolari pe fondul raliului de pe burse stârnit de victoria lui Victor Trump la alegerile prezideníale din SUA. Bursele au crescut puternic în urma victoriei lui Trump, în condițiile în care investitorii anticipează că noul președinte al SUA va adopta măsuri de relaxare fiscală care ar urma să stimuleze economia americană, republicanul fiind, totodată, adeptul dereglementării. Potrivit surselor, Soros a fost "precaut" înainte de alegeri și a mizat pe scăderea acțiunilor după ce victoria lui Trump a fost anunțată, adoptând poziții short, ceea ce l-a costat în jur de 1 miliard de dolari.

În cazul Brexit, Soros s-a dovedit mai inspirat decât după alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din Germania, imediat după votul din Marea Britanie, fondul Soros Fund Management a luat o poziție short pentru aproximativ șapte milioane de acțiuni Deutsche Bank în valoare de 100 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
soros
james simons
ray dalio
fond speculativ
hedge fund
george soros