Inflația din Marea Britanie a depășit în februarie ținta Băncii Angliei de 2%, pentru prima oară în trei ani

Inflația din Marea Britanie a depășit în februarie ținta Băncii Angliei de 2%, pentru prima oară în trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2017

Rata inflației din Marea Britanie a fost peste așteptările analiștilor în februarie și a depășit ținta Băncii Centrale de 2%, pentru prima oară în ultimii trei ani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile de consum au urcat cu 2,3% în februarie, cel mai mult după septembrie 2013, în timp ce analiștii anticipau o creștere de 2,1%, scrie News.ro.

Inflația a accelerat de la un nivel de numai 0,3% în februarie 2016, reflectând deprecierea de 17% a lirei sterline după votul britanicilor pentru Brexit din iunie anul trecut și creșterea prețurilor petrolului.

Oligațiunile britanice pe termen de 10 ani au scăzut, iar lira s-a apreciat în urma publicării datelor.

Lira a urcat cu 0,7%, la 1,2450 dolari pe unitate, pe piața din Londra.

Inflația core, care exclude prețurile alimentelor și energiei, a urcat la 2%, cel mai ridicat nivel atins de la jumătatea anului 2014, potrivit datelor publicate marți de Biroul Național de Statistică.

Luna februarie marchează sfârșitul unei perioade de aproape trei ani de scădere a prețurilor alimentelor, acestea urcând cu 0,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Porsche: SUV-urile Cayenne și Macan au ajuns să genereze 70% din vânzări. Marca sportivă a prezentat raportul pe 2016 în realitate augmentată CITEȘTE ȘI Porsche: SUV-urile Cayenne și Macan au ajuns să genereze 70% din vânzări. Marca sportivă a prezentat raportul pe 2016 în realitate augmentată

Cea mai recentă creștere a prețurilor alimentelor a avut loc în aprilie 2014.

Banca Angliei a anunțat că va tolera ca inflația să depășească 2%, pentru a susține economia, dar poziția băncii ar putea fi pusă la încercare dacă presiunile asupra prețurilor vor crește.

La ședința de politică monetară a băncii centrale din această lună, un singur membru al consiliului, Kristin Forbes, a votat pentru majorarea dobânzii cheie, iar alții au indicat că ar putea face același lucru în viitor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflație
marea britanie