Germania: Parlamentul aprobă un pachet fără precedent, de 750 de miliarde de euro, pentru a contracara impactul pandemiei

Germania: Parlamentul aprobă un pachet fără precedent, de 750 de miliarde de euro, pentru a contracara impactul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Parlamentarii germani au votat miercuri în favoarea suspendării, pentru prima dată, a prevederii din Constituție referitoare la frâna datoriei, pentru a finanța un pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro (800 miliarde de dolari), menit să amortizeze efectele negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura reflectă sporirea temerilor în cercurile guvernamentale privind impactul profund al epidemiei asupra cele mai mari economii europene, în condițiile în care marile firme industriale opresc producția, sectorul serviciilor este profund afectat, iar activitatea economică este pe cale de dispariție, arată Agerpres.

Grecia va intra în recesiune din cauza pandemiei CITEȘTE ȘI Grecia va intra în recesiune din cauza pandemiei

În anul 2009, pentru a frâna acumularea de noi datorii, a fost inclus un paragraf special în Constituția Germaniei. Conform acestui amendament, cunoscut sub numele de frâna datoriei, Guvernul federal poate contracta datorii noi până la echivalentul a 0,35% din Produsul Intern Brut. Însă Berlinul poate depăși acest prag dacă Germania este lovită de un dezastru natural sau în "situații de urgență excepțională", care sunt dincolo de controlul statului și afectează în mod semnificativ situația financiară a țării.

Conform unei estimări a Ministerului de Finanțe, economia Germaniei s-ar putea contracta anul acesta cu cel puțin 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
virus