Germania va înregistra, al patrulea an consecutiv, cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global

Germania va înregistra, al patrulea an consecutiv, cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global
scris 13 sep 2019

Germania va înregistra în 2019 cel mai ridicat excedent de cont curent la nivel global, pentru al patrulea an consecutiv, a anunțat vineri Institutul de cercetare economică Ifo din Munchen, o informație care va spori probabil presiunile asupra Berlinului de a ajuta la reducerea dezechilibrelor și de a stimula cererea internă, transmite Reuters.

Excedentul de cont curent din acest an este estimat la 276 miliarde de dolari, a declarat economistul Ifo Christian Grimme, pentru Reuters. El a adăugat că excedentul Japoniei este previzionat la 188 miliarde de dolari și al Chinei la 182 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ BCE anunță noi măsuri de relaxare monetară: Reîncepe achizițiile de obligațiuni și taie iar dobânda la un nou minim istoric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BCE anunță noi măsuri de relaxare monetară: Reîncepe achizițiile de obligațiuni și taie iar dobânda la un nou minim istoric

În contrast, SUA ar urma să raporteze un deficit de cont curent de 480 miliarde de dolari, cel mai ridicat la nivel mondial.

Comisia Europeană consideră că un excedent de cont curent de 6% este sustenabil pe termen lung când este măsurat în funcție de mărimea economiei țării. Germania este aproape de acest plafon. În timp ce deficitul Germaniei a atins nivelul record de 8,5% în 2015, Ifo se așteaptă în acest an la un excedent de 7,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
excedent de cont curent