Giganții bancari americani anunță rezultate peste așteptări

Giganții bancari americani anunță rezultate peste așteptări
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iul 2023
JPMorgan, Wells Fargo și Citigroup au raportat vineri profituri peste așteptări, semn că cele mai mari bănci din SUA nu întâmpină probleme, în pofida turbulențelor din rândul băncilor regionale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
 
Titlurile bancare au crescut inițial în urma rezultatelor, dar apoi au scăzut din nou, în condițiile unei ședințe bursiere mixte, marcată de incertitudinea cu privire la traiectoria economiei americane și a politicii monetare a Fed.
BNR: Datoria externă a crescut cu 12,53 miliarde euro în primele cinci luni CITEȘTE ȘI BNR: Datoria externă a crescut cu 12,53 miliarde euro în primele cinci luni

JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a anunțat un profit și venituri peste așteptările analiștilor, în contextul în care a beneficiat de creșterea ratelor dobânzilor și de o tranzacționare a obligațiunilor mai bună decât se aștepta.

Profitul net a fost de 4,37 dolari pe acțiune, față de o estimare de 4 dolari pe acțiune a analiștilor chestionați de Refinitiv. Veniturile au însumat 42,4 miliarde de dolari, peste estimarea de 38,96 miliarde de dolari a analiștilor.
 
CEO-ul băncii, Jamie Dimon, și directorul financiar Jeremy Barnum au declarat într-un discurs comun că este încă prea devreme pentru a stabili dacă SUA vor evita sau nu o recesiune.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
citigroup
wells fargo