GRAFIC Indicele BET doboară un nou maxim istoric

GRAFIC Indicele BET doboară un nou maxim istoric

Sursa foto: Skypixel / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 nov 2023

Bursa românească depășește vârful din luna septembrie într-o sesiune în care aprecierile au fost catalizate de companiile cu capitalizare mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea puternică a burselor mari ale lumii a favorizat atingerea pe indicele BET a unui nou maxim istoric, în condițiile în care piața locală a rezistat destul de bine în etapa puseului de vânzare de pe piețele externe.

Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcții

Indicele celor mai lichide acțiuni românești a urcat cu 0,78%, până la nivelul de 14.576,97 de puncte, într-o mișcare pe care din punct de vedere tehnic Profit.ro a anticipat-o încă de luna trecută.

GRAFIC Indicele BET doboară un nou maxim istoric

Mișcarea a venit pe o lichiditate sub media acestei toamne. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 48,52 milioane lei (9,76 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Hidroelectrica (H2O), adunând schimburi de 9,34 milioane lei, într-o zi în care cotația a avansat cu 0,77%, până la prețul de 117,90 lei/acțiune.

Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica CITEȘTE ȘI Explozie a profitului net al BVB, în contextul listării Hidroelectrica

Aceasta a fost urmată, cu transferuri de 7,29 milioane lei, de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au crescut cu 1,31%, până la prețul de 0,5430 lei/acțiune, favorizând și o apreciere cu 0,95% a indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 57.736,87 de puncte.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 1,97%, până la prețul de 22,82 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a ședinței, de 5,20 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avut o dinamică apropiată, +2,09%, pentru o închidere la nivelul de 17,60 lei/acțiune, în contextul unor volume echivalente cu 3,85 milioane lei.

Câștig pentru Mircea Lucescu. Acțiunile companiei unde este acționar explodează la bursă CITEȘTE ȘI Câștig pentru Mircea Lucescu. Acțiunile companiei unde este acționar explodează la bursă

Tranzacții de 3,92 milioane lei, peste media obișnuită a respectivului emitent, am mai consemnat pe titlurile Digi Communications (DIGI) care au câștigat 0,26%, până la prețul de 38,80 lei/acțiune.

Într-o sesiune în care indicele sectorului energetic BET-NG s-a apreciat cu 0,33%, titlurile cu lichiditate relevantă din structura acestuia au avut evoluții divergente: -0,52%, până la prețul de 9,65 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), ce au cumulat schimburi de 4,74 milioane lei, -0,27%, până la prețul de 0,5475 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP,) care au întrunit un rulaj de 2,63 milioane lei, +0,43%, până la prețul de 47,05 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), și  +0,76%, până la prețul de 46,60 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ultimele 2 simboluri depășind cu puțin pragul unor schimburi de 1 milion de lei.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica