Tesla: Al doilea trimestru consecutiv cu profituri record

Tesla: Al doilea trimestru consecutiv cu profituri record
scris 21 oct 2021

Tesla a anunțat un nivel record al profitului, al doilea trimestru consecutiv cu rezultate performante, ca urmare a livrărilor masive din ultimele luni, în Europa și pe alte piețe ale lumii, și asta în condiții dificile cauzate de pandemie și de criza de semiconductori.

Constructorul auto Tesla a înregistrat cel mai bun rezultat al său trimestrial, 1,62 miliarde dolari, în intervalul iulie – septembrie. Veniturile au fost susținute de vânzările de credite de carbon, în valoare de 279 de milioane de dolari. Pe întreg anul, veniturile Tesla s-au ridicat la 13,8 miliarde dolari, cu 57% mai mari decât cele înregistrate în 2020. Marja de profit operațional raportată a fost de 30,5%, una dintre cele mai bune valori din industria auto. Profitul brut raportat de companie a fost de 3,67 miliarde dolari, cu 77% mai mare decât cel din anul anterior. Profitul EBITDA raportat pentru trimestrul III a fost de 3,2 miliarde dolari, cu o marjă de 23,3%.

Dacia Spring, în finala concursului european Auto Best, pentru premiul „Best Buy Car 2022”. Șanse foarte mari CITEȘTE ȘI Dacia Spring, în finala concursului european Auto Best, pentru premiul „Best Buy Car 2022”. Șanse foarte mari

Tesla a anunțat o producție de aproape 238.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu 241.000 de unități livrate la nivel global, de asemenea un record pentru companie. „Vrem să mulțumim clienților noștri pentru răbdare, deoarece ne confruntăm cu provocări la nivelul lanțului de furnizori globali și logistice”, a transmis compania. Cele mai multe unități vândute au fost Model 3, la care se adaugă noul Model Y, care a început deja livrările pe toate piețele lumii. În total, pe primele nouă luni, Tesla a livrat 627.572 de autoturisme la nivel global, cu 73% mai multe decât anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
vanzari tesla
profit tesla