Groupama Asigurări a înregistrat în primul semestru o creștere a primelor brute subscrise cu 13,6% în România

Groupama Asigurări a înregistrat în primul semestru o creștere a primelor brute subscrise cu 13,6% în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2016

Groupama Asigurări a încheiat primele șase luni ale acestui an cu o creștere de 13,6% a primelor brute subscrise față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 434 milioane lei, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Rezultatele pozitive obținute sunt în linie cu obiectivele noastre de creștere profitabilă și confirmă faptul că ne îndreptăm în direcția potrivită”, a declarat directorul general al Groupama Asigurări, François Coste, conform News.ro.

Asigurările Non-Viață au crescut până la 416 milioane lei, cu evoluții pozitive pe toate liniile de business, auto și non-auto. O creștere semnificativă a fost înregistrată pe linia Sănătate și Accidente, cu un procent de peste 30%. De asemenea s-a înregitrat o creșterea semnificativă, de peste 20%, și pe segmentul fermierilor.  

Pentru 2016, asigurătorul, care are peste 1,1 milion de clienți individuali și circa 67.000 de companii, și-a propus o creștere a veniturilor de 5% și un profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea poziției pe liniile CASCO, asigurări de locuință și Property și acordând o atenție sporită segmentului asigurărilor de persoane.

Acționarul majoritar al Boromir Prod cumpără 21% din titlurile companiei, de la BRK Financial și grupul Banca Transilvania CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar al Boromir Prod cumpără 21% din titlurile companiei, de la BRK Financial și grupul Banca Transilvania

Societățile cu cea mai mare pondere în piața RCA sunt Euroins, Carpatica și Asirom, care dețin 51,1% din piață, urmate de City Insurance, Omniasig, Astra (date raportate la 30 iunie 2015), Allianz Tiriac, Groupama, Uniqa, Generali și ABC Asigurari, mai arată datele ASF. Numărul de contracte în vigoare existente la nivelul pieței la sfârșitul lui 2015 a fost de 5,1 milioane, iar numărul contractelor nou încheiate în aceeași perioadă a fost de 7,3 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurari