Dolarul se depreciază, în timp ce bursele mondiale cresc

Dolarul se depreciază, în timp ce bursele mondiale cresc
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2016

Dolarul american, moneda dominantă pe piețele mondiale, s-a depreciat după datele slabe privind piața muncii din Statele Unite, ceea ce a contribuit la creșterea burselor pe plan mondial în ședința de luni, avansul fiind cel mai important din ultima lună, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile cotate la bursele din Europa au atins cotații maxime ale ultimelor patru săptămâni, susținute de sectorul energiei, în condițiile în care petrolul s-a scumpit pentru a doua ședință la rând, scrie News.ro.

Evoluția vine după datele sub așteptări privind piața muncii din SUA, publicate la finalul săptămânii trecute, care i-au făcut pe analiști să se aștepte la majorarea dobânzilor abia în 2017.

În prezent, comentariile legate de Federal Reserve, banca centrală americană, și prețul petrolului au fost principalii factori care au influențat piața.

Costul cu forța de muncă, indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut cu aproape 12% CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă, indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut cu aproape 12%

Dolarul american a pierdut 0,7% în raport cu yenul japonez, la 103,27 yeni, și circa 0,2% în raport cu euro.

Lira sterlină s-a apreciat în raport cu dolarul până la un nivel maxim al ultimei luni, de 1,3360 dolari, după ce statisticile publicate luni au arătat că sectorul britanic al serviciilor și-a revenit puternic după votul pro-Brexit, când a atins un nivel minim al ultimilor șapte ani.

Indicatorul Markit/CIPS PMI, al sectorului serviciilor din Marea Britanie, a urcat în august la 52,9 puncte, de la 47,4 în iulie, cel mai mare avans într-o singură lună de la crearea indicatorului, acum 20 de ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
burse
federal reserve