Grupul chinez Hualing va achiziționa subsidiara Societe Generale din Georgia

Grupul chinez Hualing va achiziționa subsidiara Societe Generale din Georgia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2016

Grupul chinez Hualing intenționează să se extindă pe piața bancară din Georgia, achiziționând de la Societe Generale participația majoritară în Bank Republic, unul din cei mai mari creditori ai țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Hualing Group a ajuns la un acord preliminar cu Societe Generale și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru achiziționarea participației majoritare deținute de SocGen în Bank Republic, subsidiara sa din Georgia", a anunțat miercuri grupul chinez.

Sectorul bancar din Georgia înregistrează o creștere rapidă iar investitorii străini au început să investească în acest stat ex-sovietic.

Tranzacția va ajuta grupul chinez să-și întărească divizia sa bancară din Georgia și portofoliul de afaceri.

FOTO Banca Centrală Europeană a dezvăluit noua bancnotă de 50 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Banca Centrală Europeană a dezvăluit noua bancnotă de 50 de euro

Conform acordului preliminar, Hualing va realiza o fuziune între Bank Republic și Basis Bank (deținut de grupul chinez) pentru a crea o bancă universală care se va situa pe locul trei în Georgia.

Societe Generale va deține aproximativ 8% din entitatea combinată și va rămâne membru al Consiliului de Administrație în timp ce BERD va deține o participație de 3,9% și va rămâne membru al Consiliului de Administrație.

În prezent, Societe Generale deține 93,64% din Bank Republic iar BERD are o participație de 6,36%. Există 19 bănci comerciale în Georgia, din care 17 controlate de instituții străine de creditare. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
hualing