Guillermo Tolosa și-a încheiat mandatul la biroul local al FMI, va fi înlocuit cu Alejandro Hajdenberg

Guillermo Tolosa și-a încheiat mandatul la biroul local al FMI, va fi înlocuit cu Alejandro Hajdenberg
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2016

Reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internațional (FMI) în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, și-a încheiat mandatul, locul său fiind luat de Alejandro Hajdenberg, care a ocupat anterior poziția de senior economist la Biroul din Cipru, lucrând pentru FMI de 13 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schimbarea a fost decisă conform politicii obișnuite a FMI de rotație a carierei, scrie News.ro

"Domnul Hajdenberg preia mandatul din poziția sa de economist senior la Biroul din Cipru, unde a jucat un rol important în programul de asistență financiară care a urmat crizei financiare din 2013", se arată într-un comunicat al biroului local al instituției financiare internaționale.

El a mai reprezentat Fondul în misiuni din Ungaria, Serbia, Turcia, Columbia, Uruguay și Georgia.

Înainte de a se alătura Departamentului European de la FMI, Hajdenberg a lucrat șase ani în cadrul Departamentului Afaceri Fiscale, unde a fost implicat într-o gamă largă de probleme de politică fiscală.

DNA: Liviu Dragnea, urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual CITEȘTE ȘI DNA: Liviu Dragnea, urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual

Hajdenberg, care lucrează de 13 ani pentru FMI, deține un doctorat în economie de la Universitatea din Chicago.

Noul reprezentant rezident în România și Bulgaria este licențiat în economie al Universității San Andres din Argentina, pe care a absolvit-o în 1992, potrivit profilului său de pe rețeaua de socializare LinkedIn.

Ulterior, a obținut un master în Finanțe în 1994 la Universitatea CEMA, tot în Argentina.

El și-a început cariera la Banco del Sud în 1993, ca analist financiar, unde a stat puțin peste un an, după care a fost recrutat pe aceeași poziție de Chemical Bank din SUA, unde a lucrat un an.

Guillermo Tolosa, cetățean uruguaian, a fost numit reprezentant rezident al instituției în România și Bulgaria în iunie 2013, înlocuindu-l la acel moment pe Tonny Lybek, după un mandat de patru ani.

În luna ianuarie a acestui an, FMI a anunțat și un nou șef de misiune pentru România, după ce Andrea Schaechter și-a încheiat mandatul după doi ani și jumătate, aceasta fiind înlocuită cu Reza Baqir.

viewscnt
Afla mai multe despre
guillermo tolosa
fmi
alejandro hajdenberg