Guvernul a ridicat suma care va fi alocată primarilor la a doua rectificare bugetară

Guvernul a ridicat suma care va fi alocată primarilor la a doua rectificare bugetară
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 oct 2015

Guvernul a ridicat suma care va fi alocată primarilor la a doua rectificare bugetară din acest an și a decis să le transfere acestora aproape 2,5 miliarde de lei din TVA, nu doar 1,9 miliarde de lei cum era stabilit inițial, în proiectul semnat de ministrul Finanțelor și prezentat de Profit.ro înainte să devină public. Aceasta este și singura modificare operată la alocații bugetare față de acest proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, Guvernul a ridicat suma care va fi alocată primarilor și a decis să transfere direct către autorități locale aproape 2,5 miliarde de lei din TVA, nu doar 1,9 miliarde de lei cum era stabilit inițial, în proiectul semnat de ministru.

Noua sumă a fost inclusă în proiectul de rectificare prezentat în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor în noaptea de miercuri spre joi.

Documentul relevă că sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, cu care sunt alimentate bugetele locale, vor fi suplimentate cu 2,469 miliarde de lei.

În varianta inițială, semnată de ministrul Finanțelor, banii din TVA către primari erau suplimentați cu 1,89 miliarde de lei.

De asemenea, fondurile de rezervă vor fi majorate cu 905,8 milioane de lei, față de 1,1 miliarde de lei în varianta inițială.

Așa cum a fost anunțat în avans,  documentul prezentat public de Finanțe confirmă că Guvernul va tăia peste 2,3 miliarde de lei din bugetul pregătit ca și cofinanțare a proiectelor pentru care Comisia Europeană pune la dispoziție bani nerambursabili, ceea ce arată că România nu reușește în continuare să atragă fonduri europene care nu trebuie restituite.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
primari
buget
rectificare