Guvernul venezuelean impune o taxă pe tranzacțiile în dolari

Guvernul venezuelean impune o taxă pe tranzacțiile în dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2020

Guvernul venezuelean va impune o taxă de până la 25% pe tranzacțiile în dolari care câștigă teren în țară în fața devalorizării scăpate de sub control a bolivarului, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura decisă în cadrul unei reforme fiscale prevede o taxă între 5% și 25% asupra "bunurilor și serviciilor plătite în valută", scrie Agerpres.

Lovită din plin de șase ani de recesiune, o hiperinflație și prăbușirea bolivarului în fața dolarului cu 98,6% în 2019, țara sud-americană cunoaște o dolarizare neoficială a economiei de aproape un an.

EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție

Flexibilizarea controlului schimburilor valutare, după trei ani de control strict, a încurajat folosirea bancnotei verzi.

Potrivit cabinetului Ecoanalitica, 53,8% din tranzacțiile din țară se fac în dolari. Însă numai 15% din populație are acces constant la moneda SUA și 35% în mod ocazional.

Potrivit expertului Henkel Garcia din cadrul Ecoanalitica, măsura caută "să stimuleze utilizarea" petro, criptomoneda locală (1 petro = 60 de dolari) lansată în 2018 de guvernul lui Nicolas Maduro, dar criticată de economiști și platformele de schimb.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
dolari