Guvernul venezuelean impune o taxă pe tranzacțiile în dolari

Guvernul venezuelean impune o taxă pe tranzacțiile în dolari
scris 1 feb 2020

Guvernul venezuelean va impune o taxă de până la 25% pe tranzacțiile în dolari care câștigă teren în țară în fața devalorizării scăpate de sub control a bolivarului, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Măsura decisă în cadrul unei reforme fiscale prevede o taxă între 5% și 25% asupra "bunurilor și serviciilor plătite în valută", scrie Agerpres.

Lovită din plin de șase ani de recesiune, o hiperinflație și prăbușirea bolivarului în fața dolarului cu 98,6% în 2019, țara sud-americană cunoaște o dolarizare neoficială a economiei de aproape un an.

EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție

Flexibilizarea controlului schimburilor valutare, după trei ani de control strict, a încurajat folosirea bancnotei verzi.

Potrivit cabinetului Ecoanalitica, 53,8% din tranzacțiile din țară se fac în dolari. Însă numai 15% din populație are acces constant la moneda SUA și 35% în mod ocazional.

Potrivit expertului Henkel Garcia din cadrul Ecoanalitica, măsura caută "să stimuleze utilizarea" petro, criptomoneda locală (1 petro = 60 de dolari) lansată în 2018 de guvernul lui Nicolas Maduro, dar criticată de economiști și platformele de schimb.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
venezuela
dolari