Capitalizarea Amazon depășește 1 trilion de dolari după ce compania a anunțat vânzări record în perioada Sărbătorilor

Capitalizarea Amazon depășește 1 trilion de dolari după ce compania a anunțat vânzări record în perioada Sărbătorilor
scris 31 ian 2020

Amazon a anunțat vânzări record aferente ultimului trimestru din 2019, rezultatele depășind estimările companiei și ale analiștilor. Gigantul din domeniul comerțului electronic a deschis ședința de vineri cu o capitalizare de peste 1 trilion de dolari, depășind acest prag pentru prima dată din vara anului trecut.

În contextul vânzărilor peste așteptări, acțiunile companiei urcă puternic, înregistrând cu avans de circa 9%, la 2.035,2 de dolari pe unitate, după o creștere de până la 12% pre-market. La prețul actual, valoarea de piață a companiei este ed circa 1,01 trilioane de dolari.

Unilever ia în calcul vânzarea diviziei de ceaiuri, care include marca Lipton CITEȘTE ȘI Unilever ia în calcul vânzarea diviziei de ceaiuri, care include marca Lipton

În trimestrul al patrulea, care include și perioada Sărbătorilor de iarnă, Amazon a înregistrat un profit de 3,3 miliarde de dolari, la venituri record de 87,4 miliarde de dolari (în creștere cu 21% în ritm anual). Rezultatele au fost superioare estimărilor pesimiste publicate de Amazon în urmă cu trei luni, când compania a anunțat și prima scădere a profitului din 2017.

Amazon a fost a doua companie, după Apple, care a reușit performanța de a atinge pragul psihologic de un 1 trilion de dolari pe bursă. Din septembrie 2018, când capitalizarea companiei a urcat la acest nivel pentru prima dată, Amazon a mai atins acest prag doar în vara anului trecut. Spre comparație, Apple a urcat la 1,4 trilioane de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
amazon
1 trilion
vanzari sarbatori
comert online
vanzari amazon