Holdingul financiar japonez Nomura își va transfera sediul central european din Londra la Frankfurt, după Brexit

Holdingul financiar japonez Nomura își va transfera sediul central european din Londra la Frankfurt, după Brexit
scris 22 iun 2017

Holdingul financiar japonez Nomura a decis să își transfere sediul central european din Londra la Frankfurt, după Brexit, au declarat persoane apropiate situației, citate de Bloomberg.

Cea mai mare companie de brokeraj din Japonia va începe în această lună pregătirile pentru stabilirea unui sediu în centrul financiar german, a spus una din surse. Nomura va solicita acordul autorităților de reglementare din Germania și va căuta un spațiu de birouri, înainte de a transfera mai puțin de 100 de angajați din Londra la Frankfurt, scrie News.ro.

Nomura ar deveni astfel prima companie financiară japoneză care ar alege un nou sediu pentru a-și asigura accesul liber pe piața UE după Brexit. Decizia ar avea loc în pofida eșecului în alegeri al premierului britanic Theresa May, care nu a obținut majoritatea dorită în Parlament, rezultat care crește probabilitatea unui Brexit mai blând.

Șeful UniCredit, pentru prima dată la București de la numire, anunță prioritățile grupului pentru România CITEȘTE ȘI Șeful UniCredit, pentru prima dată la București de la numire, anunță prioritățile grupului pentru România

Frankfurt, unde se află sediul Băncii Centrale Europene (BCE), a devenit una dintre opțiunile preferate pentru băncile cu activități globale care vor să își transfere personalul din Londra.

Goldman Sachs și Morgan Stanley caută spații de birouri în oraș, care ar putea veni noul lor centru pentru operațiunile de trading din UE, au declarat persoane aproapiate situației, la începutul lunii iunie.

Nomura, care în martie avea 3.026 de angajați în Europa, majoritatea la Londra, a luat în considerare orașe ca Munchen, Luxemburg și Paris, pentru operațiunile europene.

Un purtător de cuvânt al Nomura a refuzat să comenteze.

Ministrul britanic de Finanțe Philip Hammond și guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, și-au unit forțele în această săptămână pentru a apăra industria serviciilor financiare a Marii Britanii, guvernul încercând să transfere atenția Brexitului de la controlul imigrației la păstrarea locurilor de muncă.

Moneda națională a pierdut 4 bani în 10 zile de conflict Dragnea-Grindeanu CITEȘTE ȘI Moneda națională a pierdut 4 bani în 10 zile de conflict Dragnea-Grindeanu

Hammond a spus că fragmentarea serviciilor ar crește costul produselor financiare, în timp ce Carney a făcut apel pentru un nou sustem de cooperare între Marea Britanie și UE în domeniul caselor de cliring pentru derivate.

În această săptămână au început negocierile oficiale dintre Marea Britanie și UE pentru Brexit.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nomura
brexit
londra
frankfurt