Tesla depășește, în premieră, pragul de 1.000 dolari/acțiune

Tesla depășește, în premieră, pragul de 1.000 dolari/acțiune
scris 11 iun 2020

Acțiunile Tesla s-au apreciat puternic miercuri și au depășit, în premieră, pragul valoric de 1.000 dolari/unitate, la o lună după ce directorul companiei, miliardarul american Elon Musk, a scris pe Twitter că acțiunile erau supraevaluate la 700 de dolari.

Creșterea cererii peste așteptări pentru Model 3 în China i-a determinat pe analiștii Wedbush Securities să majoreze prețul-țintă pentru acțiunile Tesla, de la 800 la 1.000 de dolari/unitate, cu estimarea că titlurile companiei ar putea valora până la 1.500 de dolari în noul scenariu.

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu peste 8% și au atins un maxim istoric intraday de 1.019,86 dolari. La acest preț, capitalizarea companiei se ridică la aproape 189,2 miliarde de dolari.

Un producător a dezvoltat baterii pentru mașini electrice care funcționează 2 milioane de kilometri CITEȘTE ȘI Un producător a dezvoltat baterii pentru mașini electrice care funcționează 2 milioane de kilometri

Tesla s-a apropiat puternic de liderul industriei auto în funcție de capitalizare, gigantul japonez Toyota, a cărui valoare de piață se ridică în prezent la aproximativ 216 miliarde de dolari (23,14 trilioane yeni). Podiumul este completat de Volkswagen, cu o capitalizare de 86,4 miliarde de dolari (76,2 miliarde euro).

Într-o notă semnată de analistul Daniel Ives și citată de Bloomberg, Wedbush apreciază că cererea din China pentru Model 3 reprezintă “o rază de lumină” într-un context macroeconomic întunecat.

În jurul orei 19:40 (ora României), miercuri, acțiunile Tesla erau cotate la 1.014,94 dolari/unitate, în urcare cu 7,90% peste referința de marți.

Tesla depășește, în premieră, pragul de 1.000 dolari/acțiune

Anterior, Reuters a relatat că Tesla se pregătește să înceapă producția de serie pentru camionul electric Semi, prezentat în premieră în noiembrie 2017.

La evoluția cotațiilor a contribuit și anunțul Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) privind dezvoltarea unei baterii pentru automobile electrice cu o durată de viață de până la 16 ani (2 milioane de kilometri), ce va fi folosită de Tesla pentru următoare versiune a Model 3.

Luna trecută, Tesla a pierdut 13 miliarde de dolari din capitalizare, la puțin timp după ce Elon Musk a scris pe Twitter că prețul de aproximativ 700 de dolari la care erau cotate atunci acțiunile companiei era “prea mare”.

Board-ul Tesla a anunțat, recent, că Musk și-a câștigat dreptul să primească o primă tranșă de acțiuni dintr-un pachet compensatoriu în valoare de 2,6 miliarde de dolari, urmare a performanțelor solide consemnate de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni tesla
capitalizare
elon musk
tesla model 3
pret tinta actiuni
tesla semi
camion electric tesla