Indicatorul fricii de pe Wall Street, la cel mai mic nivel din ianuarie 2022. Analiștii cred însă că ar putea fi un semn rău

Indicatorul fricii de pe Wall Street, la cel mai mic nivel din ianuarie 2022. Analiștii cred însă că ar putea fi un semn rău
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 ian 2023
VIX, cunoscut ca indicatorul fricii de pe Wall Street, a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele luni, dar strategii de pe Wall Street se tem că acest lucru ar putea fi un avertisment că revenirea recentă a pieței se apropie de sfârșit.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Mai exact, aceștia sunt îngrijorați de faptul că nivelul scăzut al indicelui de volatilitate VIX sugerează că investitorii au deveni relaxați cu privire la riscurile la care sunt expuse portofoliile lor, crescând posibilitatea ca aceștia să fie luați prin surprindere de vești negative, scrie MarketWatch.
Acțiunile Coinbase, cel mai lung șir de aprecieri din noiembrie 2021. Salt de circa 50% de la începutul anului CITEȘTE ȘI Acțiunile Coinbase, cel mai lung șir de aprecieri din noiembrie 2021. Salt de circa 50% de la începutul anului

Totodată, unii analiști sunt îngrijorați că VIX va reveni în curând la media sa pe termen lung, punând capăt ultimei reveniri a pieței.

Jonathan Golub, director al departamentului de cercetare cantitativă la Credit Suisse, afirmă, într-o notă pentru clienți, că nivelul scăzut al VIX înseamnă că acțiunile americane au încorporat deja în prețuri perspectivele economice ușor mai bune, lăsând piața vulnerabilă la o inversare pe termen scurt.
 
"În timp ce contextul economic a devenit mai favorabil în ultimele trei luni, credem că o mare parte din creștere este deja reflectată într-un VIX mai mic și în prețurile mai mari ale acțiunilor", afirmă analistul.
 
Și semnalele tehnice indică o posibilă inversare. Indicatorul pare "supravândut" pe baza unui model folosit de analistul tehnic șef al Fairlead Strategies, Katie Stockton.
 
Vineri, VIX a încheiat ședința de tranzacționare la puțin peste 18 puncte, cel mai scăzut nivel de închidere din ianuarie 2022.
viewscnt
Afla mai multe despre
risc
frica
wall street
s&p 500
burse sua
vix
indicatorul fricii