Indicele american Dow Jones a depășit, pentru prima dată, pragul de 25.000 de puncte

Indicele american Dow Jones a depășit, pentru prima dată, pragul de 25.000 de puncte
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2018

Indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a depășit joi, în premieră, pragul pishologic de 25.000 puncte, inclusiv pe fondul estimărilor optimiste privind piața muncii din Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele DJIA, care reflectă evoluția celor mai mari 30 de companii listate pe bursa de la New York, este în creștere cu 0,6% în ședința de astăzi. Pe parcursul anului trecut, indicele a consemnat 71 de închideri la valori record.

În prima lună a anului trecut, Dow Jones a atins, pentru prima dată, pragul de 20.000 de puncte, iar la finele lunii noiembrie a urcat, în premieră, la 24.000 de puncte.

Bursa japoneză a închis prima ședință din 2018 la cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani CITEȘTE ȘI Bursa japoneză a închis prima ședință din 2018 la cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani

“Ideea ca Dow să atingă 25.000 era greu de imaginat chiar și acum 1 an. Deși acest lucru are importanță simbolică, povestea nu se rezumă nicioadtă la cifre. Fundamentele puternice sunt cele care trag piața în sus”, spune Steve Claussen, viceprețedinte la E-Trade, citat de CNBC.

S&P 500 a crescut și el astăzi cu 0,5%, iar Nasdaq cu 0,3%, ambii indici fiind la maxime istorice.

Sectorul privat din SUA a creat 250.000 de posturi noi în decembrie, potrivit estimărilor publicate aseară de ADP Reaserch Institute și Moody's, evoluția peste așteptări a pieței muncii fiind unul dintre factorii care susțin indicii bursieri.

În ultima perioadă, analiștii de pe Wall Street au majorat estimările pentru rezultatele financiare în cazul multor companii americane, pe fondul evoluției economice globale și al tăierilor de taxe din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
bursa
actiuni
record
piata muncii
adp