Indicele american Dow Jones a închis în creștere și a intrat în teritoriu pozitiv pe ansamblul anului

Indicele american Dow Jones a închis în creștere și a intrat în teritoriu pozitiv pe ansamblul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2020

Wall Street a încheiat tranzacțiile de vineri în creștere, iar indicele Dow Jones a șters pierderile din acest an, intrând în teritoriu pozitiv, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,6%, S&P 500 cu 0,7%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,6%, scrie News.ro.

Construcții Erbașu împrumută 52,5 milioane de lei de la BRD pentru construcția noului stadion Steaua, care va găzdui antrenamente la EURO 2020 CITEȘTE ȘI Construcții Erbașu împrumută 52,5 milioane de lei de la BRD pentru construcția noului stadion Steaua, care va găzdui antrenamente la EURO 2020

Creșterile de vineri au adus indicele Dow pe creștere în acest an, pentru prima oară din luna februarie, când a atins un maxim istoric.

După închiderea de vineri, indicele Dow este în urcare cu 0,4% în 2020.

Walmart și Coca-Cola au înregistrat cele mai mari creșteri în cadrul indicelui Dow, de 2,7%, respectiv de 3,3%. Acțiunile din sectorul tehnologiei și cel al energiei au avut cele mai bune performanțe în cadrul indicelui S&P 500, de 1,1%, respectiv de 1,9%.

Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a urcat cu 2,6%, aceasta fiind a treia creștere săptămânală din ultimele patru săptămâni.

Indicii S&P 500 și Nasdaq au urcat cu peste 3% fiecare la nivelul săptămânii și au consemnat a cincea creștere săptămânală consecutivă.

Pentru S&P 500 a fost prima serie de cinci săptămâni de creștere de la sfârșitul anului 2019. De asemenea, este cea mai lungă  perioadă de creștere a indicelui Nasdaq după seria de șase săptămâni încheiată în ianuarie.

După avansul de vineri, indicele S&P 500 este pe care să înregistreze cea mai mare creștere din luna august după cea din 1984.

Creșterea indicilor bursieri a fost susținută de anunțul de joi al Rezervei Federale americane privind relaxarea politicii referitoare la inflație, pentru susținerea pieței muncii și a economiei, precum și de datele referitoare la o creștere de 1,5% a cheltuielilor de consum în luna iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
sua
dow jones