Indicele DAX, pe cale să închidă la un nivel record

Indicele DAX, pe cale să închidă la un nivel record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mai 2023
Indicele DAX al bursei de la Frankfurt poate închide la un maxim record, în contextul în care reducerea îngrijorărilor legate de limita de îndatorare SUA a reaprins optimismul de ambele părți ale Atlanticului.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele de referință este pe cale să depășească precedentul maxim, atins înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Rheinmetall, Siemens Energy, Adidas și SAP au avut printre cele mai bune performanțe din acest an.
Indicele ROBOR scade CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR scade

Indicele se tranzacționează în creștere cu 0,6%, peste nivelul de 16.290 de puncte, maximul stabilit la închidere în noiembrie 2021.

O combinație de câștiguri corporative mai bune decât estimările, scăderea prețurilor la energie și un impuls din partea economiei Chinei după redeschidere au contribuit la alimentarea acestui raliu.
 
DAX, care include marii producători de automobile și jucători importanți din industrie, a beneficiat, de asemenea, de un optimism mai mare cu privire la faptul că orice contracție economică va fi mai blândă decât estimările inițiale.
 
Investitorii sunt încurajați și de noi semne de temperare a inflației, potrivit FT. Inflația la producătorii germani a scăzut în aprilie la 4,1%, de la 6,7% în martie.
viewscnt
Afla mai multe despre
dax
record
bursa