Indicele Dow Jones a înregistrat marți cea mai mare creștere procentuală într-o singură zi din ultimii 87 de ani

Indicele Dow Jones a înregistrat marți cea mai mare creștere procentuală într-o singură zi din ultimii 87 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Indicele Dow Jones Industrial Averadge a crescut marți cu 11,37%, înregistrând ea mai bună evoluție zilnică, calculată în procente, din ultimii 87 de ani, investitorii anticipând că membrii Congresului vor adopta în curând un proiect de salvare a economiei de daunele provocate de epidemia de coronavirus. Este o revenire istorică a indicelui, după o scădere istorică, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 a urcat cu 9,4%, consemnând cea mai bună evoluție zilnică după octombrie 2008. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 8,1%, acesta fiind cel mai mare avans zilnic de după 13 martie. Indicii Dow și S&P 500 și-au revenit de la cele mai scăzute niveluri atinse de la sfârșitul anului 2016, scrie News.ro.

ASF taie 25% din toate taxele, tarifele și comisioanele datorate de către firmele reglementate și supravegheate de instituție CITEȘTE ȘI ASF taie 25% din toate taxele, tarifele și comisioanele datorate de către firmele reglementate și supravegheate de instituție

Ziua de marți a fost a cincea cea mai bună ședință de tranzacționare pentru indicele Dow Jones din istorie.

Investitorii se așteptau ca pachetul de stimulare să fie adoptat marți de Congres, parlamentarii făcând declarații că sunt aproape de un acord, dar ulterior au apărut informații că discuțiile s-ar putea prelungi și pe parcursul zilei de miercuri.

Acțiunile Chevron au crescut cu peste 22%, contribuind la avansul indicelui Dow, după ce directorul general al grupului a spus că gigantul din sectorul energetic nu va reduce dividendele.

Titlurile American Express și Boeing au crescut la rândul lor cu peste 20%. Sectorul energetic a consemnat cele mai bune performanțe în cadrul indicelui S&P 500, cu un avans de 16,3%, în timp ce sectorul industriei și cel financiar au urcat fiecare cu peste 12%.

Bursele sunt susținute de măsurile de stimulare ale Rezervei Federale, dar știrile legate de cauza scăderilor istorice care au avut loc în ultimele zile au continuat marți să fie negative.

Peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la nivel mondial, dintre care peste 50.000 în Statele Unite, potrivit Johns Hopkins University. Până în prezent, în SUA au fost confirmate peste 600 de decese provocate de coronavirus.

New York City a raportat marți aproape 15.000 de cazuri de coronavirus și 131 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones industrial averadge
bursa
new york