ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor: Pregătim păsuirea celor cu rate la bănci pe o perioadă apropiată de 6 luni

ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor: Pregătim păsuirea celor cu rate la bănci pe o perioadă apropiată de 6 luni
scris 24 mar 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență pentru păsuirea pentru o perioadă apropiată de 6 luni a celor cu rate la bănci, persoane fizice și juridice, în contextul epidemiei de coronavirus.

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul

“E o soluție pentru o durată mai mare, pentru persoane fizice și persoane juridice. Nu trebuie niciun certificat. Cel care are nevoie de o păsuire va putea apela la această măsură”, a declarat Cîțu la Digi24.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

Ministrul a mai precizat că moratoriul va fi disponibil pentru o perioadă mai apropiată de 6 luni, având în vedere că nu se știe cât va dura epidemia de coronavirus. Ratele ar urma să fie plătite ulterior de către beneficiarii măsurii. Proiectul de ordonanță este definitivat în proporție de 90%, mai spune ministrul.

EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Conducerea grupului bancar francez Crédit Agricole și-a anunțat angajații de vânzarea operațiunilor din România

Banca Națională a României a anunțat astăzi, în contextul epidemiei, că băncile vor putea suspenda ratele clienților fără ca măsurile să fie considerate ca evenimente de indisciplină la plată care în mod normal ar reclama constituirea de provizioane.

Totodată, băncile vor putea să ardă din bufferele de capital constituite anterior și să consume din rezervele de lichiditate, fără să fie penalizate conform regulamentelor.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul ar putea suporta o parte din dobânzile aferente creditelor în derulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rate banci
suspendare rate banci
ministerul finantelor