Indicele ROBOR la 3 luni a continuat să urce și a atins cel mai mare nivel din ultimele 5 luni

Indicele ROBOR la 3 luni a continuat să urce și a atins cel mai mare nivel din ultimele 5 luni
scris 16 dec 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a continuat să crească și a ajuns la 3,12%, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Națională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a urcat de la 3,11% la 3,12%, cel mai mare nivel din 18 iulie, când a fost tot 3,13%.

INFOGRAFIC Piața pensiilor private crește. Autoritățile așteaptă apariția primelor fonduri de pensii ocupaționale - Pilon IV CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața pensiilor private crește. Autoritățile așteaptă apariția primelor fonduri de pensii ocupaționale - Pilon IV

ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,16% la 3,17%. Acesta este cel mai mare nivel din 21 august, când a fost tot 3,17%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
credite