Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 9 oct 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 3,07%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Marți, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,06%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,12%.

Consiliul de Administrație de la SIF Oltenia dă curs solicitării foștilor adversari din zona Erste și convoacă AGEA pentru un vot privind un program de răscumpărări. Nouă mutare în conflictul cu SIF Banat Crișana CITEȘTE ȘI Consiliul de Administrație de la SIF Oltenia dă curs solicitării foștilor adversari din zona Erste și convoacă AGEA pentru un vot privind un program de răscumpărări. Nouă mutare în conflictul cu SIF Banat Crișana

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia a crescut la 2,66%, de la 2,63%.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr