Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 19 nov 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut marți la 2,98%.

Luni, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,97%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a crescut la 3,08%, de la 3,06%.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ BRD și echipa Adelei Jansen, directorul de HR, autodenunț la Parchet pentru oferirea de cadouri unor funcționari din CNAS. Banca face verificări interne CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ BRD și echipa Adelei Jansen, directorul de HR, autodenunț la Parchet pentru oferirea de cadouri unor funcționari din CNAS. Banca face verificări interne

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr