Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,24%, cel mai mic nivel din ultimele două luni

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,24%, cel mai mic nivel din ultimele două luni
scris 3 iun 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,24%, cel mai mic nivel din ultimele două luni, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Vineri, indicele a stagnat la 3,25%, scrie News.ro.

Luni, indicele a coborât la 3,24%, cel mai mic nivel din 2 aprilie, când a fost 3,23%.

Profitul băncilor din România se menține la niveluri record, însă randamentul este în scădere CITEȘTE ȘI Profitul băncilor din România se menține la niveluri record, însă randamentul este în scădere

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,38%, pentru a patra oară consecutiv..

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, recent, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr