Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,13%, cel mai mic nivel din iunie 2018

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,13%, cel mai mic nivel din iunie 2018
scris 30 aug 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,05%, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR). Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a coborât la 3,13%, cel mai scăzut nivel din iunie 2018.

Joi, ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,05%. Vineri, acesta a stagnat.

Totodată, vineri, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,14% la 3,13%. Acesta este cel mai scăzut nivel din 21 iunie 2018, când a fost 3,07%, scrie News.ro.

Autoritatea Electorală: Numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este dezamăgitor de mic. Pe baza înregistrărilor de până acum nu ar putea fi înființate legal nici măcar zece secții de votare CITEȘTE ȘI Autoritatea Electorală: Numărul cetățenilor români care s-au înregistrat ca alegători în străinătate este dezamăgitor de mic. Pe baza înregistrărilor de până acum nu ar putea fi înființate legal nici măcar zece secții de votare

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr