Șeful biroului FMI din Varșovia, Nadeem Ilahi, devine reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria

Șeful biroului FMI din Varșovia, Nadeem Ilahi, devine reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2019

Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat, joi, că, începând cu 1 septembrie, România și Bulgaria vor fi coordonate de către Biroul Reprezentanței Regionale a FMI pentru Europa Centrală și de Est, cu sediul central la Varșovia, Polonia, iar Nadeem Ilahi, în prezent șeful biroului din Varșovia, va coordona birourile din București și Sofia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentantul FMI în România și Bulgaria a fost, până în prezent, Alejandro Hajdenberg, scrie News.ro.

”Nadeem Ilahi, în prezent șeful biroului din Varșovia, va coordona birourile din București și Sofia, care rămân deschise. Urmare incheierii mandatului, domnul Hajdenberg se reîntoarce la Washington, în conformitate cu politicile standard de rotație a cadrelor ale FMI”, se arată în comunicat.

Înaintea poziției sale actuale, Ilahi a fost șef de misiune pentru Bosnia și Herțegovina, Albania și Muntenegru, și a lucrat de asemenea în Egipt, Kazahstan, Republica Kârgâză și Azerbaidjan.

GALERIE FOTO Simona Halep, celebrată în Times Square CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Simona Halep, celebrată în Times Square

”Activitatea sa de cercetare s-a concentrat pe redemararea convergenței în Europa de Est prin lanțurile de valoare globale; efectele economice ale emigrației asupra statelor din Europa Centrală, de Est și Sud-Est; natura și implicațiile contagiunilor internaționale; și rolul macroeconomic al fondurilor petroliere”, se arată în comunicat.

Înainte de a se alătura FMI în anul 2000, Ilahi, originar din Pakistan, a deținut poziții în învățământul superior la Universitatea McGill din Canada și Universitatea Lahore pentru Științele Managementului din Pakistan. El deține licența și doctoratul Universității din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
nadeem ilahi
fmi