Indicii americani au crescut, în pofida unui discurs descurajant pentru investitori din partea președintelui Fed

Indicii americani au crescut, în pofida unui discurs descurajant pentru investitori din partea președintelui Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 ian 2023
Principalii indici de pe Wall Street au crescut ușor marți, susținuți de creșterile înregistrate de Microsoft și Amazon, în timp ce investitorii au evaluat comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, care nu a abordat perspectivele politicii monetare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Nasdaq Composite a crescut marți cu 1,01% și a reușit să crească trei ședințe la rând pentru prima dată din noiembrie. S&P 500 și Dow Jones au crescut cu 0,7% și, respectiv, 0,56%.
ULTIMA ORĂ Banca Națională a României a majorat dobânda cheie la 7% pe an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Banca Națională a României a majorat dobânda cheie la 7% pe an

Microsoft a crescut cu 1,2% după ce sursele Bloomberg au afirmat că se află în discuții pentru a investi 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT.

Evoluția a tras în sus sectorul tehnologiei din S&P 500 cu 0,3%, în timp ce o creștere de 1,6% a Amazon a impulsionat sectorul de retail.
 
Pe de altă parte, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a subliniat marți necesitatea ca banca centrală să evite influența politică în abordarea problemei inflației ridicate. Comentariile lui Powell au atenuat speranțele că inflația din Statele Unite a atins un vârf și că Fed ar putea semnala în curând sfârșitul ciclului de majorare a ratelor de dobândă.
 
 Powell a menționat că stabilizarea prețurilor necesită luarea unor decizii dificile care pot fi nepopulare din punct de vedere politic.
 
"Stabilitatea prețurilor este fundamentul unei economii sănătoase și oferă publicului beneficii incomensurabile în timp. Dar restabilirea stabilității prețurilor atunci când inflația este ridicată poate necesita măsuri care nu sunt populare pe termen scurt, deoarece creștem ratele dobânzilor pentru a încetini economia", a declarat președintele Fed, citat de CNBC.
 
Comentariile lui Powell au atenuat speranțele că inflația din Statele Unite a atins un vârf și că Fed ar putea semnala în curând sfârșitul ciclului de majorare a ratelor de dobândă.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
powell