Indicii americani deschid în creștere după anunțul privind un nou vaccin împotriva Covid-19. Moderna crește pe Nasdaq. Și petrolul urcă

Indicii americani deschid în creștere după anunțul privind un nou vaccin împotriva Covid-19. Moderna crește pe Nasdaq.  Și petrolul urcă
scris 16 nov 2020

Indicii bursieri americani au deschis în creștere prima ședință din această săptămână, susținuți de anunțul companiei Moderna privind eficiența vaccinului pe care îl dezvoltă împotriva Covid-19.

S&P 500 crește cu circa 1% și se îndreaptă spre o nouă închidere record, după ce a închis săptămâna trecută la un maxim istoric. Dow Jones Industrial Average urcă cu 1,37%. Nasdaq Composite urcă cu 0,65%.

Acțiunile companiei americane din domeniul biotehnologiei Moderna cresc cu circa 8% pe Nasdaq.

Purcari își reduce profitul net la 9 luni cu 13%, dar taie semnificativ din datorii CITEȘTE ȘI Purcari își reduce profitul net la 9 luni cu 13%, dar taie semnificativ din datorii

Totodată, cotațiile petrolului cresc cu peste 4% pe fondul speranțelor legate de dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 care ar stimula reluarea transporturilor și, implicit, cererea de petrol.

Moderna a anunțat luni că vaccinul său împotriva Covid-19 este eficient în proporție de 94,5% în reducerea riscului îmbolnăvirii.

Totodată, compania este optimistă și cu privire la condițiile de transport necesare. Estimările arată că vaccinul candidat rămâne stabil la temperaturi standard în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8° C timp de 30 de zile, în comparație cu estimarea anterioară de 7 zile. Livrarea și depozitarea pe termen lung pot fi realizate la temperaturi standard la congelator de -20° C timp de 6 luni.

„Considerăm că investițiile noastre în tehnologia de livrare a mRNA și în dezvoltarea proceselor de fabricație ne vor permite să depozităm și să expediem vaccinul candidat împotriva COVID-19 la temperaturi frecvent întâlnite în congelatoarele și frigiderele farmaceutice disponibile,” a declarat Juan Andres, Chief Technical Operations și Quality Officer la Moderna.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
moderna
petrol
bursa americana
actiuni americane
burse
coronavirus