Indicii bursieri americani au închis din nou în scădere, rezultate dezamăgitoare ale JPMorgan și Morgan Stanley

Indicii bursieri americani au închis din nou în scădere, rezultate dezamăgitoare ale JPMorgan și Morgan Stanley

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iul 2022

Indicii bursieri americani au încheiat în declin ședința de joi, după ce au înregistrat scăderi în fiecare din celelalte sesiuni de tranzacționare din această săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P a închis în scădere cu 0,3%, iar Dow Jones a pierdut 0,46%. Nasdaq Composite a încheiat ședința în stagnare.

Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson CITEȘTE ȘI Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Indicii au scăzut abrupt la începutul ședinței, dar au închis în scădere modestă joi, după ce investitorii au digerat rezultatele trimestriale dezamăgitoare ale două mari bănci americane și datele privind inflația peste așteptări.

Inițial, toți cei trei mari indici bursieri americani au scăzut abrupt în urma rezultatelor pe trimestrul al doilea ale JPMorgan Chase & Co și Morgan Stanley. Ambele au raportat joi profituri în scădere și au avertizat cu privire la o încetinire economică.
 
Totodată, rata inflației din SUA a depășit estimările analiștilor în luna iunie, ceea ce alimentează îngrijorările legate de ritmul de înăsprire monetară pe care Rezerva Federală (Fed) a SUA îl va alege.
 
"A existat o reacție irațională la rezultatele JPMorgan și Morgan Stanley. Nu a fost o surpriză faptul că activitatea băncilor de investiții a fost slabă", a declarat Jay Hatfield, director executiv și manager de portofoliu la InfraCap, citat de Reuters.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
morgan stanley
banci de investitii
dow
indici sua
fed
jpmorgan