Indicii bursieri din SUA au încheiat luna cu scăderi de peste 4%

Indicii bursieri din SUA au încheiat luna cu scăderi de peste 4%

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 sep 2022
Acțiunile americane au scăzut pentru a patra zi consecutiv, în contextul temerilor legate de înăsprirea accelerată a politicii monetare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu aproape 0,9%, la 31.510,43. Indicele S&P 500 a pierdut aproximativ 0,8% și a încheiat ziua la 3.955,00 puncte, iar Nasdaq Composite a scăzut cu aproximativ 0,6%, la 11.816,20 puncte.
VIDEO Ministrul Educației spune că este „exagerată” problema școlilor cu WC-ul în fundul curții CITEȘTE ȘI VIDEO Ministrul Educației spune că este „exagerată” problema școlilor cu WC-ul în fundul curții Cei trei indici au început luna august în forță, dar au încheiat luna într-o notă mai pesimistă. Dow a încheiat cu o scădere de aproape 4,1%, în timp ce S&P 500 și Nasdaq au înregistrat pierderi lunare de 4,2% și, respectiv, 4,6%.
 
Inidicii Dow Jones și S&P 500 sunt cu 6,3% și, respectiv, 8,7% peste minimele de la jumătatea lunii iunie. Nasdaq este acum cu 11,8% peste minimul atins în vară. 
 
Investitorii au dezbătut timp de săptămâni întregi dacă economia se află în recesiune sau se îndreaptă spre una, iar mulți au sperat că, ce o încetinire economică va oferi Fed un motiv pentru a reduce ritmul de majorare a ratelor de dobândă. Cu toate acestea, președintele Fed, Jerome Powell, a reiterat vineri, în discursul său de la Jackson Hole, că banca centrală este hotărâtă să limiteze inflația și va continua să majoreze ratele chiar și în cazul unei recesiuni.
 
"Piețele mizau pe creșteri limitate ale ratelor de dobândă și reduceri rapide ale acestora. Discursul a fost însă clar: majorările vor fi mai mari și reducerile vor veni mai târziu decât se aștepta oricine", a declarat Brad McMillan, director de investiții la Commonwealth Financial Network, citat de CNBC.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua