Indicii bursieri din SUA, cea mai bună săptămână din noiembrie 2020

Indicii bursieri din SUA, cea mai bună săptămână din noiembrie 2020
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mar 2022

Indicii bursieri din SUA au încheiat vineri cea mai bună săptămâna din noiembrie 2020, după patru ședințe de creșteri puternice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
"Sentimentul pieței s-a schimbat cu adevărat în această săptămână. Sentimentul se înrăutățise foarte mult pe fondul îngrijorărilor legate de război, dar investitorii se tem, de asemenea, să nu piardă câștigurile. Unele dintre cele mai bune zile de creștere tind să aibă loc pe piețe agitate", afirmă Steve Sosnick de la Interactive Brokers, citat de MarketWatch.
Acțiunile europene încheie cea mai bună săptămână din noiembrie 2020 și recuperează integral declinul provocat de războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI Acțiunile europene încheie cea mai bună săptămână din noiembrie 2020 și recuperează integral declinul provocat de războiul din Ucraina

Indicele S&P 500 a crescut vineri cu 1,2%. Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,8%, iar Nasdaq composite cu 2%. La nivel săptămânal, toți cei trei indici au avut cea mai bună evoluție din 2020.

Săptămâna aceasta, bursele globale au fost susținute de speranța că Rusia și Ucraina vor ajunge la un acord pentru încetarea războiului și de măsurile de stimulare promise de China.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA a anunțat prima majorare a dobândă din 2018, însă acest  lucru nu a frânat avansul bursier.

"Ședința Rezervei Federale a fost, până la urmă, un non-eveniment, depășirea ei a fost o componentă psihologică importantă pentru piață", afirmă Jeff Kilburg, director de investiții la Sanctuary Wealth, citat de CNBC.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed