MAM Bricolaj propune acționarilor un dividend brut cu un randament de 4,5% și introduce ”Stock Options Plan”

MAM Bricolaj propune acționarilor un dividend brut cu un randament de 4,5% și introduce ”Stock Options Plan”
scris 18 mar 2022

Compania MAM Bricolaj, listată pe piața AeRo a Bursei de Valori București, propune acționarilor, pentru adunarea generală din data de 20 aprilie 2022, acordarea de dividende din profitul nerepartizat al anilor 2018-2019 în sumă de 1,9 milioane lei. MAM Bricolaj propune astfel un dividend de 0,224 lei/acțiune, reprezentând un randament de 4,5%. 

În 2021, rețeaua MAM Bricolaj a depășit pragul de 300.000 de tranzacții, cu aproape 20% mai mult decât în anul anterior. Tot anul trecut, în primul an de prezență pe bursă, compania a întregistrat o creștere cu 12% a bonului mediu de cumpărături din magazine comparativ cu 2020.

”Acordarea de dividende este o decizie care are la bază dorința noastră de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am construit-o, decizia de a investi în noi și de a rămâne alături de noi.  Randamentul de 4,5% pe care-l reprezintă dividendul oferit este important cu atât mai mult cu cât este superior mediei dobânzilor oferite în acest moment la alte instrumente de economisire și investiții practicate în România”, a declarat Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

Acționarii vor mai discuta despre trecerea de la conducerea prin administrator unic la Consiliu de Administrație și introducerea ”Stock Options Plan”, pentru stimularea și recompensarea performanțelor în interiorul companiei.

Pentru stimularea performanței și recompensarea persoanele cheie din companie cu acțiuni ale societății, investitorilor li se va mai propune aprobarea „MAM – STOCK OPTIONS PLAN”. Implementarea acestui program se va face prin răscumpărarea de către societate a unui număr maxim de 84.650 acțiuni, reprezentând 1%  din capitalul social. Tranzacțiile de răscumpărare pot avea drept obiect doar acțiuni plătite integral și vor fi efectuate din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societății.

Forma de administrare a MAM Bricolaj urmează a se modifica prin trecerea la Consiliu de Administrație, pentru a îmbrățișa regulile de guvernanță corporativă.

Primul magazin MAM Bricolaj din București, cu o suprafața de 800 mp, a fost deschis în aprilie 2011, pe Blv. Burebista. Unitatea a fost mutată în 2019 pe Șos. Morarilor, iar suprafața a fost mărită la 1.100 mp. Al doilea magazin MAM Bricolaj, cu o suprafață de 1.500 mp, a fost inaugurat, în 2014, în Str. Luică, iar cel de-al treilea a fost deschis în martie 2021, în Prelungirea Ghencea, pe o suprafață totală de 1.500 mp. Din 2014, MAM Bricolaj are și magazin online.

viewscnt
Afla mai multe despre
mam bricolaj
dividend