Indicii de pe Wall Street își revin după cea mai mare scădere de la Lunea Neagră. Acțiunile europene cresc puternic, cu aprecieri de 12% la Milano

Indicii de pe Wall Street își revin după cea mai mare scădere de la Lunea Neagră. Acțiunile europene cresc puternic, cu aprecieri de 12% la Milano
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mar 2020

Principalii indici de la New York se apreciază cu aproximativ 4% în debutul tranzacțiilor de vineri, în ton cu acțiunile europene, care au recuperat parte din pierderile istorice de ieri, după comentarii liniștitoare din partea Băncii Centrale Europene (BCE) și interzicerea vânzărilor în lipsă pe acțiunile italiene și spaniole în mai multe țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 era în urcare cu 4,2% după prima oră de tranzacționare, Dow Jones Industrial Average (DJIA) se aprecia cu 3,9% iar Nasdaq Composite cu 4%.

Bursa de pe Wall Street a suferit, joi, cel mai abrupt declin de după "Lunea Neagră", iar acțiunile europene au avut cea mai mare scădere zilnică din istorie, pe fondul temerilor privind impactul pandemiei de coronavirus asupra economiilor.

EXCLUSIV Băncile au început să primească de la clienți notificări privind imposibilitatea obiectivă de plată a ratelor, ca urmare a izolării la domiciliu sau carantinei. ING Bank: Primul caz de client izolat la domiciliu care cere soluții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Băncile au început să primească de la clienți notificări privind imposibilitatea obiectivă de plată a ratelor, ca urmare a izolării la domiciliu sau carantinei. ING Bank: Primul caz de client izolat la domiciliu care cere soluții

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a recuperat o parte din declinul de aproape 11,5% înregistrat ieri și se aprecia cu 5% cu circa 2 ore înaintea închiderii tranzacțiilor, cu creșteri pe toate bursele majore: +4,6% pentru FTSE 100 de la Londra, +4,26% pentru DAX de la Frankfurt, +5,4% pentru CAC 40 de la Paris, + 5,15% pentru IBEX 35 de la Madrid și +12,2% pentru FTSE MIB de la Milano.

Operatorii bursieri din Italia, Spania și Marea Britanie au interzis, astăzi, vânzările în lipsă pe acțiunile italiene și spaniole, puternic afectate în contextul crizei coronavirusului, astfel că traderii nu mai pot paria pe deprecierea acestora. Acțiunile italiene și spaniole s-au prăbușit cu 17% și, respectiv 14% joi.

Creșterile de astăzi sunt susținute și de comentariile economistului șef al BCE, Philip Lane, care a declarat că banca centrală își păstrează opțiunea să reducă ratele dobânzilor de referință, dacă condițiile financiare se înăspresc, scrie MarketWatch. Investitorii au fost dezamăgiți ieri, după ce BCE a decis să nu modifice dobânzile la ședința de politică monetară.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
actiuni europene
bursa americana
coronavirus
cresteri
lunea neagra