Stare de urgență la New York, unde indicele Dow Jones al Bursei americane se prăbușește cu 10%. Cea mai mare scădere de la „Lunea Neagră”

Stare de urgență la New York, unde indicele Dow Jones al Bursei americane se prăbușește cu 10%. Cea mai mare scădere de la „Lunea Neagră”

Sursa foto: Patrickmcdonnell / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mar 2020

Pe fondul exacerbării epidemiei de coronavirus și declararea stării de necesitate în orașul New York, indicele reprezentativ al Bursei principale din SUA a avut cea mai mare cădere de o zi din anul 1987 încoace. Piețele așteaptă un tsunami.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul orașului New York Bill de Blasio a declarat stare de necesitate în metropola americană în contextul infecțiilor cu coronavirus. Aceasta presupune inclusiv închiderea pe luni de zile a unor locuri de întruniti publice precum Madison Square Garden. Decizia a alimentat vânzările pe panică, ce s-au consumat în întreaga sesiune de tranzacționare. La finalul acesteia, indicele Dow Jones Average Industrial a coborât cu 10%, până în zona de 21.200 de puncte, într-una din cele mai drastce scăderi din istorie.

Trebuie să ne întoarcem înapoi în timp în anul 1987, la „Lunea Neagră” pentru a vedea un declin de o amplitudine mai mare. Deprecierea depășește, așadar, oricare din zilele negative ale trendului descendent din 2007-2009, asociat crizei financiare internaționale și Marii Recesiuni.

EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ

Este o reflectare a îngrijorărilor din piață legată de o frânare a economiile lumii, în condițiile pandemiei, neliniști exprimate inclusiv de președintele SUA Donald Trump și oficiali ai Rezervei Federale Americane.

„Coronavirus este înspăimântător și oamenii nu știu ce să aștepte”, a declarat pentru CNBC Kathy Entwistle, senior vice president al diviziei de administrare a activelor financare a băncii elvețiene de investiții UBS. „Este ca un tsunami care vine. Știm că va lovi într-o zi, dar nimeni nu știe care va fi deznodământul.”

La New York avem deja indicații despre care ar fi realitatea noilor luni. Primarul de Blasio a afirmat că a aprobat ca 10% din forța de muncă a municipalității din New York, respectiv 35.000 de persoane să lucreze de acasă. în prealabilm guvernatorul Andrew Cuomo interzisese adunările mai mari de 500 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
bursa
new york
criza
fed
donald trump