Revenire de jumătate de procent pentru bursă. Salt important pentru acțiunile One United Properties

Revenire de jumătate de procent pentru bursă. Salt important pentru acțiunile One United Properties

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 nov 2021

În condițiile unei lichidități foarte slabe, cotațiile de la bursă au avut o tendință pozitivă, după ce piața a lovit parametrii tehnici care dau semnale negative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Investitorii încă sunt în analiză după etapa raportărilor financiare, iar impulsul de marcare a profiturilor s-a oprit temporar. Aceștia încă nu iau decizii clare, fapt care se reflectă în activitatea de tranzacționare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 32,68 milioane lei (6,60 milioane euro).

Lichiditatea a fost parțial salvată de segmentul obligațiuni, unde a fost procesată emisiunea în valoare de 17,47 milioane lei a titlurilor corporative ale companiei Elefant Online cu scadența în anul 2026 (ELF26).

Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare CITEȘTE ȘI Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare

Într-o ședință anostă – în care acțiunea-fanion, cea a Băncii Transilvania (TLV), abia a adunat schimburi de 2,75 milioane lei și a câștigat un anemic 0,20%, până la prețul de 2,5200 lei/acțiune – au avut un impuls semnificativ titlurile One United Properties (ONE). Acestea au crescut cu 7,99%, până la prețul de 2,3650 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 6,09 milioane lei, susținute de știrea potrivit căreia vor intra de la data de 20 decembrie în structura indicelui pentru piețe emergente al agenției de evaluare financiară FTSE Russell.

Acestea au fost urmate, cu volume echivalente cu 3,92 milioane lei, de titlurile MedLife (M) care s-au apreciat cu 1,90%, până la prețul de 21,50 lei/acțiune care conferă furnizorului de servicii medicale o capitalizare bursieră de 2,85 miliarde lei (577,07 milioane euro). Compania a raportat la 9 luni o creștere de 124% a profitului net.

Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni

Indicele BET-XT a avansat cu 0,46% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,50%, până la nivelul de 12.536,25 puncte, însă după invalidarea în sesiunile precedente a secvenței unor maxime și minime din ce în ce mai ridicate specifică trendului ascendent conform teoriei lui Dow.

Revenire de jumătate de procent pentru bursă. Salt important pentru acțiunile One United Properties

Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au alunecat cu 0,18% sub referință, la prețul de 1,0980 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 3,08 milioane lei. O amplitudine apropiată, dar pe contrasens, 0,22% au avut titlurile Fondul Proprietatea (FP) care au închis la prețul de 1,8200 lei/acțiune o ședință în care au cumulat schimburi de 1,67 milioane lei. Indicele financiar BET-FI, în care acestea dețin ponderea, a pierdut, însă, 0,04%, până la nivelul de 51.775,10 puncte.

Prin contrast, celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a urcat cu 0,58%. Din structura sa, pe transferuri depășind cu puțin reperul de 1 milion de lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 1,44%, până la prețul de 35,20 lei/acțiune, și titlurile OMV Petrom (SNP) care au câștigat 1,06%, până la prețul de 0,4750 lei/acțiune. Tot în nota favorabilă a zilei, titlurile producătorului de componente auto Compa Sibiu (CMP) au avut un salt de 2,34%, până la prețul de 0,7000 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
burs
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united