ING transferă angajați la Londra, în timp ce alte bănci se gândesc să plece din cauza Brexit

ING transferă angajați la Londra, în timp ce alte bănci se gândesc să plece din cauza Brexit
scris 13 oct 2016

ING va transfera până la 60 de locuri de muncă în domeniul tranzacțiilor din Amsterdam și Bruxelles la Londra, chiar dacă alte bănci se gândesc să plece din capitala britanică din cauza Brexit, cea mai mare bancă olandeză luând măsuri de consolidare a operațiunilor și de reducere a costurilor, potrivit unei persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Banca intenționează să închidă operațiunile cu instrumente derivate destinate instituțiilor financiare din New York, Singapore și Bruxelles, a spus persoana.

ING este prima bancă mare care transferă angajați la Londra după ce decizia Marii Britanii de ieșire din Uniunea Europeană a provocat îngrijorare în privința viitorului centrului financiar britanic, scrie News.ro.

La o conferință care a avut loc în această săptămână la Londra, mai mulți bancheri au avertizat că vor transfera operațiuni și locuri de muncă în străinătate, dacă premierul britanic Theresa May nu le va asigura în continuare accesul facil la piața unică europeană.

ING ar putea fi nevoită să își transfere la rândul ei activitățile din Londra, în viitor, dacă impactul Brexit îi va submina capacitatea de a atrage angajați sau îi va afecta în oricare alt fel afacerile sau clienții, a spus persoana.

May nu a activat încă Articolul 50 care declanșează oficial procesul de ieșire a Marii Britanii din UE, dar a anunțat că va face acest lucru până în martie 2017.

Borc, despre conversia creditelor: Este gravă situația în care cei care au luat credite în lei și plătesc ratele să fie defavorizați în fața celor cu vocea mai puternică CITEȘTE ȘI Borc, despre conversia creditelor: Este gravă situația în care cei care au luat credite în lei și plătesc ratele să fie defavorizați în fața celor cu vocea mai puternică

ING a anunțat la începutul lunii octombrie că intenționează să elimine circa 5.800 de locuri de muncă, sau  11% din forța de muncă, pentru accelerarea procesului de transformare digitală.

Banca anticipează că va economisi aproximativ 900 de milioane de euro pe an prin acest program, care include desființarea a circa 2.300 de posturi în Olanda și a altor 3.500 în Belgia, în următorii cinci ani.

Acțiunile ING s-au devalorizat cu 9% în acest an, conferind companiei o capitalizare de piață de circa 44 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
brexit