Firmele nou-înființate și IMM-urile primesc garanții de stat prin Fondul de Garantare de 80% la creditele de la CEC

Firmele nou-înființate și IMM-urile primesc garanții de stat prin Fondul de Garantare de 80% la creditele de la CEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2016

Start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii (IMM) care respectă criteriile de eligibilitate vor beneficia, din 17 octombrie, de garanții de până la 80% din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) la obținerea din partea CEC Bank a finanțării planurilor de dezvoltare a afacerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul și CEC Bank au anunțat joi extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul CEC Bank, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, scrie News.ro.

“Măsura este posibilă în urma semnării unui act adițional la Convenția Cadru Plafon de garantare”, arată cele două instituții, într-un comunicat.

Documentul semnat permite băncii de stat o mai bună administrare a riscului, generând premisele “dezvoltării durabile a mediului de afaceri reprezentat de IMM-uri și Start-up-uri”, arată comunicatul.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) este o instituție financiară nebancară prin care statul derulează programele de garanții de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casă.

Samsung Electronics oferă stimulente financiare clienților care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei CITEȘTE ȘI Samsung Electronics oferă stimulente financiare clienților care schimbă telefoanele Note 7 cu alte modele ale companiei

În cazul acestui program pentru firme, garanția fondului este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro pentru un beneficiar.

Banca de stat CEC Bank, a șasea bancă din România după active, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), în creștere cu 42% față de nivelul înregistrat în anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren în favoarea concurenților, cota de piață după active reducându-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arată datele BNR. CEC Bank este deținută integral de stat, prin Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm
cec